Brit Froome sa stal víťazom Okolo Ománu, P. Velits na 20. priečke

17.02.2013 Celý región

Matrah Corniche 16. februára (TASR) - Britský cyklista tímu Sky Chris Froome zaznamenal životný úspech, keď sa v konkurencii hlavných adeptov na triumf na Tour de France stal víťazom pretekov Okolo Ománu a premiérovo v kariére triumfoval na etapovom podujatí.

Najrýchlejší čas v záverečnej 6. etape, ktorá viedla z Hawit Nagam do Matrah Corniche (144 km), dosiahol Francúz Nacer Bouhanni z tímu FDJ, druhý skončil Matthew Harley Goss (Orica GreenEdge) a tretí došpurtoval do cieľa Taylor Phinney (BMC Racing).

Froome sa stal celkovým víťazom Okolo Ománu s náskokom 27 sekúnd pred Španielom Albertom Contadorom (Team Saxo-Tinkoff), ešte o ďalších dvanásť sekúnd späť skončil Cadel Evans z Austrálie (BMC Racing Team).

Slovenský jazdec Peter Velits ako obhajca titulu obsadil v celkovej klasifikácii 20. priečku so stratou 3:02 min na víťaza. Štyri etapy s dvoma triumfami v nich odjazdil aj jeho krajan Peter Sagan, ktorý však pre chorobu odstúpil pred piatou etapou.

"Tieto preteky boli ako každé iné s tým rozdielom, že som tu minulý rok vyhral, takže mnoho ľudí malo veľké očakávania. Nemôžem povedať, že som s umiestnením a formou úplne sklamaný. Beriem to tak, ako to ide. Cítim, že ešte nie som na sto percent pripravený. Verím, že ďalším sústredením to doladím," povedal pre stránku cycling-info.sk P. Velits.

Výsledky - 6. etapa (Hawit Nagam - Matrah Corniche, 144 km): 1. Nacer Bouhanni (Fr./FDJ), 2. Matthew Harley Goss (Austr./Orica GreenEdge), 3. Taylor Phinney (USA/BMC Racing), 4. Elia Viviani (Tal./Cannondale), 5. Borut Božič (Slovin./Astana), 6. Daryl Impey (JAR/Orica GreenEdge)

Celkové poradie: 1. Christopher Froome (V.Brit./Sky), 2. Alberto Contador Velasco (Šp./Team Saxo-Tinkoff) +27 s, 3. Cadel Evans (Austr./BMC Racing Team) +39
 

Vyberte región